Posts

Showing posts from 2013

T-SHIRT I ❤ BLOGGING GIVEAWAY!

Image
Klik BannerBermula 16 September - 23 September 2013

Segmen Bloglist www.kanvasdakwat.com

Image
Klik banner untuk join

Misteri SMK Kejora : Bab 1 : Siapakah Dia ?

Jarum jam mendekati angka menandakan sudah mahu masuk pukul 8 pagi.Cikgu Hafiz belum lagi kelihatan.Tidak mengapalah,detik hatiku.
"Cikgu datang" "Mati la aku,kerja rumah belum siap" "Siapa suruh tak siapkan"
"Bangun semua"..
Arghh,aku tak tahu kenapa,tetapi,hari ini,kelas sangat membosankan,tambahan lagi si Jai tak datang..Sedang aku menggenyeh genyeh mataku,mataku tertangkap sesusuk tubuh kurus seorang gadis..Dan...dia berjalan menuju ke arah kelas ku..Tapi,siapakah?
Cikgu Hafiz keluar sebentar bertemu dengan PKHem yang mengiringi pelajar tersebut.Cantik orangnya,tetapi,ku lihat cahaya kesuraman terserlah pada wajahnya.Kenapakah? Rindu teman lama barangkali..
"Perhatian pelajar,hari ini,kamu ada kawan baru ye,datang dekat sikit Lina".Kata Cikgu Hafiz
Oh Lina..Tapi,kenapa ya,aku merasakan yang wajahnya seperti familiar bagi ku..Sedang asyik aku berfikir mengenai perkara itu,aku imbau kembali masa lalu..
"Jai,aku tak tipu Jai..ak…

Tutorial : Tukar Template Designer Ke Blogskin

Image
BLOG INI HANYA DIBUAT UNTUK SUKA SUKA
Assalamualaikum..Blogskin memang cantik..mudah je nak tukarkan template designer ke blogskin..jom cuba..
1.Klik sini ..pilih mana satu yang kamu mahu..
2.Dia akan keluar macam ni,korang kena skroll bawah sampai kelihatan macam ni..

3.kalau dah berkenan sangat dengan blog skin tu,tekan blogger main,then dia akan keluar macam ni..

tekan ok.then,terdownload sudah..then,tak habis lagi tau..

4.pegi Dashboard->Template->skroll sampai bawah dan korang akan nampak macam ni

tekan tau..

5.copy semua code dari notepad yang korang download tadi dan PASTE ke ruangan ini

kalau dah puas hati,tekan save template,kalau belum,preview la puas puas..senang je nak adjust code dalam blogskin ni..kata orang indonesia,gampang gitu lo..






tEST bLOG

LALALALALA