Tutorial : Tukar Template Designer Ke Blogskin

BLOG INI HANYA DIBUAT UNTUK SUKA SUKA

Assalamualaikum..Blogskin memang cantik..mudah je nak tukarkan template designer ke blogskin..jom cuba..

 1.Klik sini ..pilih mana satu yang kamu mahu..

2.Dia akan keluar macam ni,korang kena skroll bawah sampai kelihatan macam ni..

3.kalau dah berkenan sangat dengan blog skin tu,tekan blogger main,then dia akan keluar macam ni..

tekan ok.then,terdownload sudah..then,tak habis lagi tau..

4.pegi Dashboard->Template->skroll sampai bawah dan korang akan nampak macam ni

tekan tau..

5.copy semua code dari notepad yang korang download tadi dan PASTE ke ruangan ini

kalau dah puas hati,tekan save template,kalau belum,preview la puas puas..senang je nak adjust code dalam blogskin ni..kata orang indonesia,gampang gitu lo..






Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Misteri SMK Kejora : Bab 1 : Siapakah Dia ?